Makkelijke tortellini
Al geruime tijd eet ik minder vlees en vis. Ik kies daarvoor met het oog op dierenwelzijn. Het kost me niet veel moeite om dit te doen. Er zijn tegenwoordig zoveel lekkere vegetarische recepten te vinden! En ook de keuze in vlees vervangende producten is de laatste jaren enorm vergroot. Ik voel me er goed bij nu ik een maal per week vlees en een maal per week vis eet. De rest van de week kies ik voor ei, peulvruchten of een vleesvervanger. Af en toe verzin ik zelf een recept zonder vlees of vis. Zoals deze tortellini met spinazie. Heel makkelijk om klaar te maken en je hebt geen bijzondere ingredienten nodig. Door de geroosterde pijnboompitten ook lekker smaakvol. Wil je het een keer uitproberen? Hieronder mijn recept. Eet smakelijk!
Tortellini (kaasvulling, gedroogd) met pesto, spinazie en pijnboompitten. (2 personen)
Benodigdheden: 175 g tortellini met kaasvulling (gedroogd)
1 eetlepel groene pesto (Genovese)
400 g verse spinazie
30 g pijnboompitten
2 eetlepels olijfolie
zout en peper naar smaak
Bereiding: Kook de tortellini in ruim water volgens de beschrijving op de verpakking.
Verhit in een wok de olijfolie en roerbak de spinazie. Voeg al roerend steeds een
handje spinazie toe totdat alle spinazie in de wok geroerbakt is. Voeg naar smaak
zout en peper toe. Zet een anti-aanbakpannetje op hoog vuur en rooster daarin kort
de pijnboompitten. Pas op dat deze niet te donker worden. Giet de tortellini af en
roer er de pesto doorheen. Verdeel de spinazie over 2 borden. Schep daarop de
tortellini met pesto en strooi er de geroosterde pijnboompitten overheen.